Desert cu iaurt și turmeric

  • Distribuiți:

Pregătire

Batem bine iaurtul și frișca, la care adăugăm mierea. Înmuiem gelatina pudră în zeamă de lămâie pentru câteva minute, după care încălzim până gelatina se topește. După ce s-a răcit puțin, adăugăm treptat la amestecul cu iaurt. Distribuit în pahare, punem în frigider.

Mangoul tăiat în cuburi îl fierbem în puțină apă și îl pasăm cu turmeric și zahărul pudră. Înmuiem gelatina în apa în care am fiert fructul, încălzim și amestecăm în piureul de mango. Turnăm peste crema întărită și punem înapoi în frigider până ne lasă răbdarea noastră.

Apropo, putem pregăti și o băutură cu turmeric, numită golden milk, adică lapte auriu, care este o rețetă veche din India, folosită în medicina tradițională de acolo, ayurveda. Baza rețetei este laptele, ghimbirul și turmericul, acestea fiind fierte de obicei cu scorțișoară, nucșoară și alte condimente (piper, piper Cayenne, miere, sirop de agave, ulei de cocos). Această băutură minune reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului, are și efect antiinflamator, ajută la funcționarea sistemul gastrointestinal, reduce problemele digestive și îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.

 

Text: Csilla Berszán-Árus