Tiramisu cu căpșuni

  • Distribuiți:

Pregătire

Pregătim siropul cu o zi înainte. Turnăm zahăr în apă și fierbem apa până ce se dizolvă complet zahărul. După ce s-a răcit siropul, turnăm peste florile de soc, adăugăm coaja rasă și zeama de lămâie. Păstrăm într-un loc răcoros pentru 24 de ore.

Pentru cremă curățăm și zdrobim cu un mixer 500 grame de căpșuni și tăiem în cubulețe încă 300 de grame de căpșuni. Amestecăm căpșunile zdrobite cu mascarpone, frișcă bătută și ciocolată albă topită. Încorporăm cu grijă, după care adăugăm și căpșunile tăiate în cubulețe.  

Desertul îl asamblăm în pahare sau într-un bol de sticlă mai înalt: la fund punem un strat de pișcot înmuiat în sirop de soc, urmează un strat de cremă de căpșuni – repetăm încă o dată. Decorăm cu căpșuni proaspete.