Rapid Rendezvous

Distribuiți

Am dat acest titlu pentru că ambele feluri de mâncare pot fi preparate foarte rapid și ușor.

Pește pe uscat

Știm că frumusețea vine din interior, adevărata comoară este înăuntru. Ei bine, acest lucru este valabil și pentru peștii noștri, deoarece sunt făcuţi cu pere umplute cu ciocolată.

 

Foto: Zsolt Damó

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

• 1 pară

• orice fel de ciocolată (eu vă recomand ciocolată cu alune)

• aluat foietaj

• gălbenuș de ou

 

Mod de preparare:

Când gătesc, mie îmi place tare mult să pregătesc fiecare element al fiecărui fel de mâncare, în afară de un element: aluatul de foietaj. Cred că viața este prea scurtă când vine vorba despre aluatul de foietaj și în loc să-l pregătesc eu acasă, îl cumpăr din magazin. Deci, avem aluatul nostru.  

Para o tăiem în două și scoatem sâmburii. În locul sâmburilor punem ciocolata. Punem o jumătate de pară peste aluatul nostru și tăiem forma de pește dorită. Repetăm acest lucru încă de trei ori. Crestăm perele și pregătim peștele: punem o jumătate de pară peste o formă de aluat și o acoperim cu o altă bucată de aluat. Crestăm puțin aluatul, ungem cu gălbenuș de ou. Coacem la cuptor până când se rumenește frumos aluatul, aproximativ 15 minute.

 

Trandafir comestibil

Foto: Zsolt Damó

Ingrediente pentru 2 persoane:

• 1 cartof dulce

• brânză uscată

• 200ml smântână de gătit

• zeamă de lămâie

• sare, piper după gust

 

Mod de preparare:

Curățăm cartoful și-l tăiem în felii subțiri. Ungem bine cu unt o tavă pentru brioșe și punem în fiecare formă felii de cartofi rulate, formând niște trandafiri, pe care îi presărăm cu puțină brânză rasă. Coacem la cuptor încălzit la 180 de grade aproximativ 10 minute.

Pentru sos, turnăm smântâna de gătit într-o oală și, pe foc mic, începem să o încălzim. Condimentăm smântâna cu zeamă de lămâie, sare, piper, după care adăugăm brânza rămasă rasă. Amestecăm încă 2-3 minute, până când se îngroașă. Când sosul este gata, putem servi mâncarea. Este un aperitiv excelent sau o cină ușoară.