Tort de migdale de Rusalii

  • Distribuiți:

Pregătire

Adăugăm la amestecul de zahăr pudră și făină de migdale albușul de ou și ouăle, unul câte unul. Urmează untul, fructele confiate, făina și coacerea (180 de grade, aproximativ 30 de minute). Facem o glazură din zahăr pudră și zeamă de lămâie și acoperim tortul. Presărăm cu migdale feliate și/sau fructe.

Nu este un desert cu un conținut redus de calorii, dar, în opinia mea, un pic de zahăr este acceptabil în zilele de sărbătoare. Oricum, de când am devenit expertă autodidactă în fracturi de picior, mi-am dat seama (printre altele) că nu poți suferi doar pentru frumusețe, așa că nu mai sufăr pentru lucruri care nu merită. Oricum, ceea ce este frumos nu este garantat și bun, dar ceea ce este bun este întotdeauna și frumos. Sau ceva asemănător.

Un plus la sfârșit: dacă înmuiem flori de soc în vinul nostru alb cu gust necaracteristic, acesta o să aibă o aromă de Muscat.