Punem la fiert într-o oală umplută cu apă rece spatele și aripile de gâscă. Când au fiert și s-a format o spumă, aruncăm apa, spălăm oala și oasele și punem înapoi la fiert în apă caldă. Să fim atenți la foc, supa se gătește la foc mic pe tot parcursul, trebuie să fiarbă în clocote foarte mici. După două ore adăugăm legumele tăiate și condimentele și mai punem înapoi la fiert timp de 2-3 ore. Când este gata, stoarcem cu grijă.
Între timp putem prepara găluște de matzo. Separăm ouăle: albușurile le batem, iar gălbenușurile le amestecăm cu grăsimea de gâscă. Jumătate din pasca evreiască o spargem în bucăți mai mici, înmuiem în apă, după care stoarcem de apă, iar restul se macină în făină. Adăugăm ambele la gălbenușurile de ouă, împreună cu ghimbirul ras. Amestecăm bine ingredientele, presărăm, după care încorporăm cu grijă în aluatul nostru spuma de albușuri. Punem în frigider timp de 30 de minute, după care scoatem, formăm găluștele și le fierbem în puțină supă de gâscă. Servim supa cu morcovi fierți și găluște.