Naan cu pui

2025-06-29
Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Tăiem pieptul de pui în cuburi și-l amestecăm într-un bol cu iaurt, curry, sare, piper. Punem peste noapte la frigider, dacă avem timp, altfel sunt suficiente și câteva ore. Între timp, pregătim pâinea plată, adică naan-ul.

Punem într-un bol de amestecare apă, adăugăm drojdia și jumătatea făinii. Amestecăm, acoperim și lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute la un loc călduț. Apoi adăugăm iaurtul și restul făinii, sarea și praful de copt. Încorporăm bine toate ingredientele – trebuie să obținem un aluat moale, lipicios. Ungem bine cu ulei și lăsăm să se odihnească 15-20 de minute. Frământăm pe o suprafață unsă cu ulei și lăsăm încă 15 minute să se odihnească. Între timp pregătim carnea de pui și tăiem legumele. Întindem aluatul de naan pe o hârtie de copt – dimensiunea și forma depind de noi – și punem peste carnea prăjită, legumele feliate și urda. Coacem la cuptor preîncălzit la 200 de grade până ce se rumenește. Amestecăm uleiul cu coriandrul mărunțit şi stropim naan-ul copt. Este o mâncare ușoară, dar delicioasă.