Salată din ciuperci cu dressing remoulade

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Tăiem ciupercile în cubulețe şi, cu niște sare, le prăjim în puțin ulei până se rumenesc frumos. Le punem la o parte și le lăsăm să se răcească. Pregătim maioneză pentru remoulade. Când este gata, maioneza o amestecăm cu smântână, condimentăm cu sare, piper și tarhon în oțet. Transferăm ciupercile într-un bol de amestecare, adăugăm ceapa și pătrunjelul mărunțit. Amestecăm ingredientele și adăugăm dressing-ul. Decorăm salata cu chips de ceapă.

 

Chiftele din ciuperci:

Fierbem cartofii în coajă, iar după ce sunt gata îi curățăm de coajă, îi zdrobim și îi punem la o parte să se răcească. Ciupercile le curățăm, le feliem și le prăjim în unt. Lăsăm să se răcească. Mărunțim ceapa, usturoiul, pătrunjelul, cimbrișorul. Într-un bol amestecăm cartofii, ciupercile, oul, adăugăm condimentele, ierburile, ceapa și usturoiul. Formăm chiftelele, le rostogolim în pesmet și le coacem în ulei.