Pentru gnocchi, fierbem cartofii în coajă și atunci când s-au răcit puțin, îi decojim și îi zdrobim cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Înmuiem în unt jumătate din spanac, după care, folosind un cuțit ascuțit, mărunțim spanacul și îl adăugăm la cartofii zdrobiți. Adăugăm la amestecul de cartofi două ouă, jumătatea făinii, sare, încorporăm ingredientele, după care începem să frământăm aluatul adăugând atâta făină cât să obținem un aluat ușor de lucrat, care nu este tare lipicios. Decupăm formele dorite din aluat.
Punem la fiert, la foc redus, în ulei de măsline, cățeii de usturoi curățați și gătim până se rumenesc puțin. Strecurăm uleiul. Cățeii de usturoi îi punem într-o cratiță pentru sos și încălzim. Adăugăm vinul, fierbem până ce se evaporă, după care urmează smântâna de gătit. Condimentăm cu sare, piper, fierbem aproximativ 10 minute, după care zdrobim, folosind un mixer vertical.
Pregătim gnocchi-ul în apă în fierbere. Între timp, pregătim carnea de pui: carnea o tăiem în bucăți mai mari și într-o tigaie fierbinte, în puțin ulei de măsline, o prăjim. Scoatem bucățelele de piept de pui din tigaie, adăugăm untul și înmuiem spanacul. La servire punem sosul de usturoi pe fundul farfuriei, urmează gnocchi-ul, spanacul înmuiat și bucățelele de piept de pui, decorăm cu așchie de parmezan și stropim cu ulei de măsline în care am pregătit usturoiul.