Papricaș de pui original

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Începem cu slănină afumată, care va da aroma caracteristică. Din untura topită scoatem jumările, punem la o parte puțină untură, după care urmează ceapa și ardeiul, care sunt călite. La un kilogram de carne putem pune 250-300 grame de ceapă – putem folosi și mai puțin, numai că sosul nu va fi așa de bun – și 100 de grame de ardei – putem renunța la acestea – puțină sare, ca să-și lase zeama. Când ceapa s-a înmuiat, urmează carnea. Amestecăm bine ingredientele, le prăjim, așteptăm să-și lase zeama, evaporăm zeama, prăjim încă puțin, după care turnăm peste apă în fierbere. Fierbem aproximativ o oră, până când apa se evaporă și carnea începe să se prăjească. Lăsăm să se lipească de fundul oalei – avem nevoie de o oală de înaltă calitate – scoatem părțile desprinse și turnăm peste puțină apă caldă. Când s-a evaporat, scoatem pulpele de pui și le punem în cuptor preîncălzit timp de cinci minute, pe funcție grill, să le coacem puțin, până pielea devine crocantă. Îndulcim sosul cu boia, îngroșăm cu smântână, după care dăm prin blender, ca să primim un sos frumos. 

Pentru nokedli, amestecăm ouăle întregi cu făina – folosim atâta făină cât să primim un aluat molcuț. Se pune apă sărată la fiert și, când fierbe, se formează găluștele cu o răzătoare de găluște. Pastele nokedli sunt gata când se ridică la suprafața apei. Scoatem pastele într-o strecurătoare și le spălăm cu apă rece, după care le prăjim în untură fierbinte. Servim cu jumări și pătrunjel verde proaspăt.