Ardei umpluți gătiți în ghiveci

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Ghiveci:

Mărunțim ceapa. Ardeii îi coacem, îi curățăm și îi tăiem în cubulețe. Turnăm apă în fierbere la roșii, după care le punem în apă rece – așa putem îndepărta coaja roșiilor foarte ușor. Roșiile le curățăm de coajă și le tăiem în cubulețe. Slănina o tăiem în bucăți mai mici, după care o topim într-o oală turnată. Adăugăm ceapa, călim, după care urmează ardeii și roșiile. Condimentăm cu puțină sare și un ardei iute.

Ardeii umpluți:

Într-un bol de amestecare amestecăm carnea, orezul și ceapa mărunțită și călită. Condimentăm cu sare, piper și umplem ardeii. Va fi mai gustos dacă folosim ardei copți, curățați, numai că umplerea acestora este mai grea, se pot rupe ușor. Oricum, merită să încercați!

Asamblare:

Ardeii umpluți îi așezăm în ghiveci și îi gătim împreună. Dacă mâncarea este prea grasă, putem adăuga niște apă. Dacă a mai rămas umplutură, facem găluște din ea și le gătim în ghiveci. Condimentăm cu piper și dacă, este necesar, cu niște sare.